Γενεθλια

Συμεωνίδης Η. Γ.
Συμεωνίδης Η. Γ.
... γίνεται 46 χρόνων
αύριο στις 15 Μαΐου
(γεννηθείς το 1975)

Επισκεψεισ

189056
Σημερινές706
Χθεσινές885

Αναζητηση

Συνεργατεσ & Αρωγοι

Τωρινη Βαθμολογια

# Ομάδα β.
1 Άρης Παλαιοχ. 16
2 Αλμωπός 13
3 Μ. Αλέξανδρος Τρ. 13
4 Ηρακλής 11
5 Αγροτικός 11
6 Μακεδονικός Θ. 10
7 Πιερικός 10
8 Καρδία 9
9 Λαγκαδάς 9
10 Νάουσα 9
11 Φίλιππος 8
12 Καρίτσα 7
13 Εδεσσαϊκός 5
14 Κιλκισιακός 4
15 Καμπανιακός 1

Γήπεδο Κατερίνης.
ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Τσούτσιος, Νταρλαγιάννης, Δημόπουλος, Τσάπας, Τζημίκας, Δεληγιαννίδης, Γιαμουρίδης, Παπαδόπουλος, Κατής, Φελεκίδης, Βογιατζής.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ: (Harry Aurednik) Δρανδάκης, Κεφαλίδης, Πορτοκαλίδης, Μυστακίδης, Τούμπας, Αναστασιάδης, Μπίκας, Ορφανίδης, Φουλίδης, Καραφουλίδης, Χριστοφορίδης.
Σκόρερς: 2' Ορφανίδης 0-1, 5' Μπίκας 0-2, 8' Φουλίδης 0-3, 38' Κατής 1-3, 47' Ορφανίδης 1-4, 48' Χριστοφορίδης 1-5, 49' Μπίκας 1-6, 53' Καραφουλίδης 1-7, 74' Μπίκας 1-8, 78' Καραφουλίδης 1-9, 86' Μπίκας 1-10, 87' Μπίκας 1-11.
* Συνθέσεις και σκόρερς από αρχείο Αδερφών Ξενίδη

Μέχρι το 1959, το πρωτάθλημα στην Ελλάδα δεν ήταν Εθνικό. Υπήρχαν τα τοπικά πρωταθλήματα, έβγαινε ο τοπικός πρωταθλητής και προκρινόταν, οι τοπικοί πρωταθλητές ανά περιφέρεια αγωνίζονταν για την ανάδειξη πρωταθλητή περιφέρειας, και ακολούθως οι πρωταθλητές περιφέρειας αγωνίζονταν για τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος.
Από το 1959 καθιερώθηκε η Α' Εθνική κατηγορία. Αμέσως μετά όμως, και για 3 χρόνια (έως την περίοδο 61-62), δεν υπήρχε μόνιμη Β Εθνική, αλλά τοπικά πρωταθλήματα υπό μορφή περιφερειακών, με προκριματική και τελική φάση με τους καλυτερους των περιφερειών, που ονόμαζαν τύποις Β' Εθνική. Αποφασίστηκε τότε από την ΕΠΟ η δημιουργία μόνιμης Β΄Εθνικής, που θα ξεκινούσε να υπάρχει από την περίοδο 62-63. Η περίοδος 61-62 λοιπόν θα αποτελούσε εκτός των άλλων και πρωτάθλημα πρόκρισης για την μόνιμη Β' Εθνική της επομένης περιόδου.
Ο Πιερικός εκείνη την περίοδο θα έπαιζε κατ' αρχήν στο Πρωτάθλημα Κεντροδυτικής Μακεδονίας. Οι 2 πρώτοι θα προκρίνονταν (στην πορεία αποφασίστηκε να είναι 3), και μαζί με τους 3 πρώτους του πρωταθλήματος ΒΔ Μακεδονίας θα έπαιζαν σε νέο πρωτάθλημα. Οι 4 πρώτοι θα συμμετείχαν στο πρωτάθλημα Β' Εθνικής της επόμενης χρονιάς, ενώ ο πρώτος θα συμμετείχε σε νέο πρωτάθλημα περιφερειών Βορείου Ελλάδος, για την ανάδειξη πρωταθλητή Βορρά, με έπαθλο την προαγωγή του στην Α' Εθνική.
Με λίγα λόγια, ξεκινώντας η ομάδα μας την πρώτη χρονιά της δημιουργίας της είχε σαν πρώτο στόχο να είναι μέσα στις 2 πρώτες θέσεις (από τις 8 ) στον προκριματικό όμιλο.
Δεύτερος στόχος εφ' όσον προκρινόταν ήταν να είναι μέσα στις 4 πρώτες (από τις 6), για να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στην νεοϊδρυθείσα Β' Εθνική την επόμενη χρονιά.
Τρίτος στόχος, να είναι όχι μόνο στις 4 πρώτες, αλλά 1η, για να συμμετέχει στα τελικά του Βορρά.
Τέταρτος στόχος εφ' όσον πετύχαινε τον τρίτο, ήταν να βγει πρώτη στον Βορρά για να συμμετέχει στην Α' Εθνική της επόμενης χρονιάς.
Δύσκολο για μια νέα ομάδα να πετύχει με την πρώτη και τους τέσσερις στόχους.
Η ομάδα μας όμως τα κατάφερε. Έγραψε ιστορία από την πρώτη κιόλας χρονιά της...
 
Ο πρώτος επίσημος αγώνας του Πιερικού, ήταν εναντίον της ομάδας από την οποία προήλθε.
Ουσιαστικά είχε γίνει συγχώνευση Ολύμπου και Μεγάλου Αλεξάνδρου, τυπικά όμως ο Πιερικός πήρε την θέση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ ο Όλυμπος διατηρήθηκε "στα χαρτιά" για να υπάρχει κι άλλη μια ομάδα από την Κατερίνη, στην πρώτη κατηγορία του Ενωσιακού πρωταθλήματος.
Μετά την συγχώνευση λοιπόν και μετά από παραινέσεις τοπικών αρχόντων, διαλύθηκε η ομάδα του Απόλλωνα Κατερίνης και οι παίκτες της πήγαν στον Όλυμπο που διατήρησε το Καταστατικό του. Με το που τελείωσαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολύμπου τον Φεβρουάριο του 1962, η ομάδα άλλαξε όνομα κι έγινε και πάλι Απόλλων Κατερίνης. Με αυτό το τέχνασμα, ο Απόλλων Κατερίνης ανέβηκε εκείνη τη χρονιά 2 κατηγορίες (από την 3η κατηγορία του Ενωσιακού, στην 1η)...
 
 
Γήπεδο Νάουσας.
ΠΑΝΝΑΟΥΣΑΪΚΟΣ: Καστράς, Μίκος, Μητσάκης, Κεφαλίδης, Μούκας, Δημητριάδης, Πίτσος, Μεμπίδης, Δούδος, Γιαννούλης, Μπέσας.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ: (Harry Aurednik) Δρανδάκης, Κεφαλίδης, Πορτοκαλίδης, Μυστακίδης, Κιζίρογλου, Σιδηρόπουλος Θ, Μπίκας, Ορφανίδης, Αμανατίδης, Φουλίδης, Χριστοφορίδης.
Σκόρερς : 13' Mπίκας 0-1, 35' Αμανατίδης 0-2, 52' Ορφανίδης 0-3.
Θεατές: 3000.
Διαιτητής: Μοσχόπουλος.
* Αδερφοί Ξενίδη
Γήπεδο Κατερίνης.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ: (Harry Aurednik) Δρανδάκης, Κεφαλίδης, Πορτοκαλίδης, Μυστακίδης, Φουλίδης, Σιδηρόπουλος Θ, Χριστοφορίδης, Καραφουλίδης, Αμανατίδης, Μπίκας, Ορφανίδης.
ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ: Ιορδανίδης, Τουρτούρης, Χατζηπαναγιωτίδης, Τσακλάνης, Μπινόπουλος, Γιούρας, Κουκούρης, Λυμπάρης, Βασδάρης, Τσιώτσας, Γιεντζής.
Σκόρερ: 37' Αμανατίδης 1-0.
Θεατές: 5000.
*Συνθέσεις και σκόρερ, από αρχείο Αδερφών Ξενίδη.
Αθλητική Ηχώ
Γήπεδο Κατερίνης.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ: (Harry Aurednik) Δρανδάκης, Αναστασιάδης, Πορτοκαλίδης, Μυστακίδης, Σιδηρόπουλος Θ, Ταξίδης, Μπίκας, Αμανατίδης, Θεοδωρίδης, Φουλίδης, Χριστοφορίδης.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Φασόλης, Παπαστοΐτσης Ι, Σπυρίδης, Καρτσούλης, Νεοφυτίδης, Δημτσούδης, Ιωαννίδης, Ζουμπουρτικούδης, Μικρόπουλος, Παπαστοΐτσης ΙΙ, Τουμπαλίδης.
Σκόρερς: 12' Φουλίδης 1-0, 37' Χριστοφορίδης 2-0, 58' Μπίκας 3-0 και 69' Φουλίδης 4-0
*Τα στοιχεία προέρχονται απο το αρχείο των αδερφών Ξενίδη. Στο απόκομμα τηε Αθλητικής Ηχούς που παραθέτω, αναφέρεται διαφορετική σύνθεση για τους φιλοξενούμενους.

Την ίδια μέρα, είχαμε και τις πρώτες αρχαιρεσίες του Πιερικού.


Γήπεδο Βεροίας.
ΒΕΡΟΙΑ: Σαμαράς, Παπαγιαννούλης, Παπαδόπουλος Ι, Παπαδόπουλος ΙΙ, Τσιροφίδης, Μπαρμπαρούσης, Ταραμονλής, Συρόπουλος, Γεωργιάδης, Αλεξιάδης, Παπαϊωάννου.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ: (Harry Aurednik) Δρανδάκης, Αναστασιάδης, Πορτοκαλίδης, Μυστακίδης, Ταξίδης, Σιδηρόπουλος Θ, Μπίκας, Αμανατίδης, Φουλίδης, Θεοδωρίδης, Χριστοφορίδης.
Σκόρερ: 8' Παπαϊωάννου 1-0, 89' Παπαϊωάννου 2-0.
Θεατές: 5000.
Διαιτητής: Σαντοριαίος.
*Αθλιτικη Ηχώ

Η πρώτη ήττα στην ιστορία μας...
Παράπονα έχει ο Πιερικός από την διαιτησία αφού του ακυρώθηκε κανονικό γκολ, παράπονα κι από την τύχη του αφού στα πρώτα λεπτά τραυματίστηκε ο Αναστασιάδης και έπαιξε ουσιαστικά με παίκτη λιγότερο. Ο Αναστασιάδης βέβαια συνέχισε να παίζει μετακομίζοντας στο δεξί άκρο της επίθεσης, χωρίς όμως να μπορεί να κάνει κάτι...